Fă-ţi timp!

"Ce fel de om este acela al cărui bine suprem, și a cărui optimă folosire a timpului constau în a mânca și a dormi? Un animal, nimic mai mult." W. Shakespeare

Prevenirea şi combaterea ridurilor

Ridurile reprezintă o mare problemă pentru toate femeile de orice vârstă deoarece nu există o legătură strânsă între vârstă şi apariţia ridurilor motiv pentru care, cu cât ne vom gândi din timp la ele, prevenindu-le printr-o mare atenţie acordată înfăţisării noastre, cu atât se vor ivi mai târziu.

prevenirea-si-combaterea-ridurilor

1. Râsul. Se spune că râsul este una din cauzele apariţiei ridurilor. Această afirmaţie este cît se poate de falsă şi lipsită de temei. Procesul este următorul: râsul contractă unii muşchi pieloşi care antrenează, la rândul lor, tegumentele feţei, formându-se, astfel, cute. Aceste cute sunt contrabalansate datorită sângelui care inundă din belşug pielea feţei în timpul râsului ajutând la acoperirea ridurilor.

2. Anticearcăn. Acesta trebuie să fie de culoare cât mai deschisă. Acţionează astfel: atunci când razele de lumină se reflectă pe suprafaţa pielii întâlnesc culoarea deschisa a anticearcănului. Ele nivelează acea porţiune cu lumina lor nemailăsând să se vadă brazda fină a ridului. Împreună cu anticearcănul se foloseşte o pudră cu o idee mai deschisă decât culoarea tenului.

3. Masajul şi automasajul facial. Masajul facial sau cosmetic trebuie făcut de către altcineva. Rezultatele lui constau în activarea muşchilor feţei, stimularea funcţiei glandelor sebacee, împiedicarea depozitării cu grăsime inutilă sub piele. Dacă nu reuşeşti să ajungi la o cosmeticiană atunci, seara, după ce ai curăţat tenul corespunzător, cu ajutorul unei creme potrivite pentru tenul tău, masează zonele ridate. Alte avantaje ale masajului şi automasajului facial: calmante, odihnitoare, relaxare.

4. Peeling cosmetic. Acesta este un gomaj în compoziţia căruia se află un produs exfoliant. Rolul peelingului cosmetic este acela de a îndepărta celulele moarte ale tenului. Avantaje: atenuează ridurile foarte fine, şanţurile nasolabiale, şanţurile verticale intersprâncenoase, redă strălucire pielii, stimulează şi activează celulele vii din epidermă, tenul are un aspect proaspăt.

5. Peeling chirurgical. Costă într-o intervenţie chirurgicală cu anestezie locală sau chiar generală. Se îndepărtează cu ajutorul laserului ridurile adânci ale frunţii, cele de la gură, ceafă, gât şi decolteu. Astfel, stratul de celule moarte de la suprafaţa tenului este eliminat excitând celelalte straturi ale epidermei şi impulsionându-le vitalitatea.

6. Peeling medical constă în arderea chimică a celulelor cu ajutorul produselor care descuamează pielea (acid salicilic, iod metalad etc.). Acest procedeu se face în decurs de câteva zile: se tratează pielea cu aceste produse, se aşteaptă reacţia apoi se repetă aplicarea chimică pe măsură ce tenul suportă. Peelingul medical se mai foloseşte şi pentru tratarea tenurilor afectate de cicatrici sau urme de coşuri vindecate, de acneele juvenile, de pete pigmentate.

7. Botox. Toxina botulinică este produsă de bacteriile Clostridium botulinum şi se află în topul alegerilor pacienţilor cu riduri. Neurotoxina practic paralizează muşchii care produc ridurile şi atenuează cutele de expresie. Rezultatele durează câteva luni, însa succesul tratamentului depinde de calificarea şi experienţa medicului. Tratamentul cu Botox poate fi utilizat şi pentru tratarea migrenelor şi a spasmelor cervicale severe.

8. Gimnastica facială. Acest procedeu are rolul de a preveni o parte din ridurile subţiri ale feţei şi de a amâna apariţia cutelor adânci, premergătoare „pungilor” de pe faţă şi de sub maxilarul inferior. Iată câteva mişcări active ale gimnasticii faciale (Darier): 1.ridicarea sprâncenelor la maximum şi aplecarea lor forţată; 2.lărgirea forţată a nărilor şi a colţului gurii şi imediat ţuguierea buzelor ca pentru un sărut copilăresc; 3.coborârea colţurilor gurii prin contractarea muşchiului pielos şi apoi a muşchiului orbicular al buzelor.

9. Viaţa ordonată, fără excese. Aceasta constă în buna funcţionare a organismului, alimentaţie raţională bazată pe o hrană echilibrată cu suficiente proteine, multe substanţe minerale, legume, fructe şi vitamine. De evitat: grăsimile, dulciurile, sosurile, cafeaua, tutunul, alcoolul.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: