Fă-ţi timp!

"Ce fel de om este acela al cărui bine suprem, și a cărui optimă folosire a timpului constau în a mânca și a dormi? Un animal, nimic mai mult." W. Shakespeare

8 reguli în îngrijirea mâinilor

Deşi de foarte mult ori neglijate în favoarea altor părţi ale corpului, mâinile ar trebuie să primească aceeaşi atenţie şi acelaşi tratament constant deoarece ele sunt cele care ne trădează vorbind despre adevărata noastră vârstă, despre activităţile zilnice.

Pentru un aspect cât mai plăcut al mâinilor trebuie avute în vedere câteva reguli elementare, care de cele mai multe ori, sunt neglijate.

maini_crema

1. Hidratarea zilnică. Se foloseşte o cremă hrănitoare, cu conţinut de vitamine, în special cu vitamina A sau creme de glicerină sau cu glicerolat de amidon. În caz contrar, mâinile se ridează, se descumează sau crapă.

2. Protejarea mâinilor la contactul cu diferiţi agenţi chimici. Din păcate, majoritatea femeilor renunţă la folosirea mănuşilor deoarece prelungeşte şi îngreunează perioada de muncă. Pentru a anihila nocivitatea agenţilor chimici, după terminarea, de exemplu, treburilor gospodăreşti, mâinile se vor unge cu zeamă de lămâie al cărui rol este acela de a restabili pH-ul pielii. Din când în când se vor face mâinilor băi călduţe cu ulei de măsline.

3. Gimnastica mâinilor. Sprijină coatele pe masă mişcând degetele ca şi când ai cânta la pian. Sprijină numai palma, ridică degetele şi lasă-le brusc în jos, închide şi deschide pumnul, roteşte degetele în jurul încheieturii mâinii. Ajută la îmbogăţirea circulaţiei periferice reducându-se aspectul de mâini vinete.

4. Gomajul. Acţiunea de peeling este strict necesară. Aceasta se efectuează periodic, o dată pe săptămână. Rolul lui constă în îndepărtarea celulelor moarte, accelerarea procesului de reîntinerire celulară, pielea devine mult mai receptivă la ingredientele active ce vor fi folosite ulterior.

5. Protejaţi-vă mâinile împotriva soarelui. Mâinile sunt predispuse la leziuni cauzate de soare ca şi restul corpului şi pot apărea pete de la soare datorită expunerii frecvente la razele UV. Aplicaţi o cremă de protecţie solară atunci când ieşiţi la soare sau când conduceţi.

6. Masajul mâinilor. Începe a le masa, cu ajutorul unei creme de mâini, de la vârful fiecărui deget către bază, urcând apoi spre încheietură, antebraţ, ciupind şi ungân bine cotul, care de obicei este neglijat motiv pentru care se usucă şi se cojeşte, continuă apoi cu antebraţul.

7. Unghiile. Acestea au atât un rol estetic cât şi unul de protectie al degetelor. Pentru a avea unghii sănătoase este necesar să avem o alimentaţie bogată în vitaminele A, C şi D. Aveţi grijă de unghii şi cuticule pentru a arăta în permanenţă curate şi sănătoase.

8. Manichiura. Pentru o manichiură reuşită nu ai nevoie de manichiurista ta personală sau de unghii false ci doar de o mini colecţie de oje şi lacuri protectoare şi de puţină imaginaţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: