Fă-ţi timp!

"Ce fel de om este acela al cărui bine suprem, și a cărui optimă folosire a timpului constau în a mânca și a dormi? Un animal, nimic mai mult." W. Shakespeare

Femeia …

… cu toate că fost mereu în umbra bărbatului, a inspirat și continuă șă fie o sursă de inspirație pentru poeți, scriitori, pictori, fotografi, muzicieni. Cele mai frumoase opere de artă au la bază o poveste pasională de iubire, sentimente profunde, trăiri puternice, clipe de fericire, dezamăgiri, trădări etc.

Câteva exemple: summer-girl-with-flowers

Mihai Eminescu. În opinia lui George Călinescu, geniul român „căuta dragostea, nu femeia, victimă mereu a improvizațiunii și a absurdului”. Și a găsit-o alături de Veronica Micle, marea lui dragoste, alături de care a trăit cea mai intensa iubire iar toate sentimentele se regăsesc în versurile lui.

Mircea Cărtărescu. De ce iubim femeile? „Pentru că nu miros a transpirație sau a tutun prost și nu asudă pe buza superioară. Pentru că le zâmbesc tuturor copiilor mici care trec pe lângă ele. Pentru că merg pe stradă drepte, cu capul sus, cu umerii trași înapoi și nu răspund privirii tale când le fixezi ca un maniac. Pentru că trec cu un curaj neașteptat peste toate servituțile anatomiei lor delicate. Pentru că în pat sunt îndrăznețe și inventive nu din perversitate, ci ca să-ți arate că te iubesc. Pentru că fac toate treburile sâcâitoare și mărunte în casă fără să se laude cu asta și fără să ceară recunoștință. […]  Pentru că sunt femei, pentru că nu sunt bărbați, nici altceva. Pentru că din ele-am ieșit și-n ele ne-ntoarcem, și mintea noastră se rotește ca o planetă greoaie, mereu și mereu, numai în jurul lor.” (citește cartea online aici)

Victor Hugo. „Iubita mea, Când doua suflete, care se doresc unul pe celălalt, oricât de departe se aflau unul de celalalt se găsesc în sfârșit … o unire puternică și pură la fel ca sufletul însăși … începe pe pământ și continuă pentru totdeauna în ceruri. Această unire este dragostea, dragostea adevărată … o religie, a cărei credință este cel iubit, a cărei viață se naște din devoțiune și pasiune, și pentru care cele mai mari sacrificii sunt cele mai dulcii delicii. Asta este dragostea ce tu mi-o inspiri … Sufletul tău e capabil să iubească cu puritatea și pasiunea îngerilor; dar poate el trebuie să iubească numai un alt înger, gând care mă cutremură cu deznădejde.” (scrisoare de dragoste către Adele Foucher care a crescut împreună cu Victor Hugo și la vârsta de 17 ani acesta se îndrăgostește nebunește de ea)

Neil Sedaka. Cunoști melodia Oh, Carol? Ei bine, Carol chiar a existat în realitate. Artistul a scris melodia pentru o fostă colegă de clasă care ulterior a devenit soția lui.

Elthon John. Melodia Candle in the wind este un tribut pentru Marillyn Monroe care a murit în 1962.

Și lista poate continua!

Reclame

Un răspuns la „Femeia …

  1. Pingback:Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus | Fă-ţi timp!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: